Nikita, som er udvekslingsstudent fra Indien, har på sit ophold I Danmark valgt at udnytte hendes yoga certifikat, til at starte en yoga klub på KEA.  

Baggrundsinformation

  • Navn: Nikita Binaykiya
  • Alder: 21
  • Studie: Sustaninable Fashion Technology
  • Semester: 6. semester

 

Hvor er du frivillig? 

"Jeg er yoga frivillig, og hver uge afholder vi en sjov yogasession i Tech and Story Lab. Så det gør vi hver uge." 

 

Hvad fik dig til at blive frivillig? 

"Jeg har dyrket yoga i 7 år nu. I løbet af denne tid har jeg indset, hvor fantastisk denne praksis er, og hvordan det har hjulpet mig holistisk. Så jeg ønskede bare at dele denne fantastiske praksis med mit fællesskab. Jeg tænkte, hvorfor ikke begynde på KEA, nu hver jeg er her? Jeg vil gerne sprede yogakunsten i hele verden. Jeg synes, at KEA har givet mig en god platform til at gøre det, så her er jeg frivillig." 

 

Kan du kort nævne 3 gode grunde til at være frivillig? Nikita pic 1

  1. Nye færdigheder - "Det vigtigste for mig er, at jeg har lært meget om ledelse og organisering. Det er meget vigtigt at få mange forskellige typer af mennesker til at arbejde sammen om én ting. Så gennem dette har jeg lært, hvordan jeg gør det på en ordentlig måde." 
  1. Gode oplevelser til andre - "For det andet er det en god måde at hjælpe folk med at holde sig i form og sunde og give alle en god start på ugen." 
  1. Netværk - "For det tredje vil jeg helt klart sige, at det at opbygge relationer, er noget jeg har haft gavn af. Gennem disse yogatimer møder jeg mennesker udenfor mit klasseværelse. KEA har en virkelig stor samling af mennesker. Gennem yoga har jeg haft mulighed for at møde mange af disse mennesker, som jeg ellers ikke ville møde. Så det er også fantastisk." 

 

Hvor meget tid bruger du på dit frivillige projekt? 

"Det er normalt en tidlig klasse hver uge. Men jeg regner også den tid jeg bruger på forberedelse til yogatimerne. Så jeg vil sige, i gennemsnit to en halv til tre timer om ugen." 

 

Har du lært noget nyt ved at være frivillig på KEA? 

"Ja, helt sikkert. Ledelsesevner er noget jeg er blevet bedre til. Det er en udfordring at få mange folk samlet på ét sted, når jeg ikke kender så mange her, jeg kender kun få mennesker. Så at sprede budskabet til en stor gruppe og få dem samlet kræver meget arbejde. Så det er en ting, jeg har lært. 

For det andet er jeg blevet mere selvsikker for hver afholdt time. Så det er også en god måde at øve mig på og få min kunstform ud til andre mennesker." 

 

Hvorfor skal man være frivillig? 

"For mig har det været den indre glæde. Når jeg afholder disse yogaklasser med andre mennesker her, får jeg en specifik form for glæde og følelsen af præstation, som jeg ikke ville få ellers, og det får mig til at føle mig meget produktiv, og som om jeg har opnået noget. Det er en god ting. 

Det andet er helt klart de forbindelser, du får rammer til at opbygge. Du møder forskellige mennesker, så det er en god måde at interagere med folk på. Som udvekslingsstuderende synes jeg, at det er fantastisk at kunne interagere og snakke med mange forskellige slags mennesker, som man ellers ikke ville møde." 

 

Lyder yoga som noget for dig?

Nikita forlader os desværre i løbet af sommeren. Kunne du, eller kender du nogen, der kunne tænke sig at stå med sit eget yoga hold her på KEA, så skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Yoga team